- Spălarea eficientă a mâinilor cu apă și săpun este o măsură de bază a controlului infecțiilor la o întreprindere alimentară.
- Unghiile trebuie să fie curate și fără bijuterii, purtarea unghiilor artificiale puse este interzisă.
- Angajatul trebuie să se spele pe mâini:
- înainte de a intra în zona de producție alimentară,
- înainte de a lucra cu alimente și ingrediente,
- după o vizită la toaletă,
- după utilizarea telefonului,
- după strănut,
- de fiecare dată când se murdăresc. - Prin comportamentul și metodele sale de lucru, Angajaţii trebuie să încerce să evite contaminarea și contaminarea încrucișată a produselor.
- Rănile și abraziunile trebuie acoperite cu plasture Impermeabil și mănuși.
- Este interzisă purtarea de bijuterii.
- Îmbrăcămintea de lucru trebuie să fie confortabilă și să corespundă naturii muncii.
- Îmbrăcămintea trebuie să fie în stare bună – fără rupturi, scufe și butoane agățate.
- După ce ați intrat la întreprindere pentru a face munca necesară, trebuie să schimbați hainele.