- În încăperi trebuie să existe un număr suficient de toalete cu un sistem eficient de spălare.
- Ușa toaletei nu trebuie să se deschidă direct în sala unde se efectuează prelucrarea alimentelor.
- Nu se permite de a intra în toaletă în haine de protecție. Trebui să fie posibilitatea dea lăsa haina de protecție în spatele ușii toaletei. Atenție! Este necesar să se excludă posibila contaminare a încăperii pentru prelucrarea produselor alimentare cu încălțămintea de lucru.
- Trebui să fie posibilă spălarea igienică și uscarea mâinilor.
- Nu se recomandă utilizarea prosoapelor textile.
Excepție pentru întreprinderea de producere a produselor alimentare, în structura căreia lipsește toaleta.
Excepția este permisă dacă întreprinderea îndeplinește următoarele condiții:
- Structura unei întreprinderi mici situate pe teritoriul unei locuințe private nu poate include o toaletă dacă un angajat al întreprinderii poate folosi toaleta pe teritoriul unei locuințe private.
- În cazul în care spațiile de producție ale unei întreprinderi mici se află într-una din părțile unei clădiri mari de producție în care funcționează alte întreprinderi, iar toaletele sunt în general accesibile sau toaleta se află în apropiere de clădirea de producție.
• Programul de lucru al unei astfel de întreprinderi trebuie să includă instrucțiuni privind utilizarea toaletei situate în afara teritoriului întreprinderii.