- Materialele utilizate trebuie să se potrivească cu materialele care intră în contact cu produsele alimentare, să nu fie toxice, să lase pe produse o urmă dăunătoare sau nedorită sau să o contamineze într-un alt mod.
- Materialele trebuie să protejeze bine produsele alimentare.
- Este necesar să se dozeze utilizarea cernelei tipărite pentru marcarea ambalajului pentru a evita absorbția substanțelor nocive din materialul de ambalare în produsele alimentare.
- Materialele care sunt în contact direct cu produsele alimentare trebuie să aibă o declarație de conformitate valabilă.
- Materialele ar trebui să fie depozitate întro zonă curată și uscată, fără praf, dacă este posibil, nu în apropierea zonei de producție și protejate efectiv de dăunători.
- Ambalajele reutilizabile trebuie să fie curate și în stare bună, ușor de curățat și, dacă este necesar, să fie dezinfectate.
- Ar trebui să fie posibilă urmărirea tuturor ambalajelor după factura vânzătorului. Ambalajele trebuie să fie fabricată în condiţii igienice.
- Mărfurile ambalate trebuie să fie etichetate în conformitate cu reglementările în vigoare.
- Materialele de ambalare trebuie procurate de la un furnizor de încredere. În cazul ambalajelor din plastic, vânzătorul trebuie să aibă declarații de conformitate. Este responsabilitatea întreprinderii emitente pentru cerințele declarației de conformitate. Producătorul verifică disponibilitatea unei declarații de conformitate pentru fiecare ambalaj pentru care este necesar.
- Pentru a urmări originea materialelor de ambalaj pentru fiecare declarație de conformitate, este necesar să se menționeze pe care material de ambalaj această declarație a fost emisă.