• + (373) 68 090 046
  • + (373) 22 429 243
  • national@industrialapte.md
  • asociatiapatronala_lapte@mail.ru
RO / RU / EN

Program de condiții preliminare

Program de condiții preliminare

Fiecare producător de produse alimentare trebuie să implementeze program de condiţii preliminare în calitate de component al sistemului de gestionare al siguranței alimentare. Printre alte bune practici, aceste programe cuprind, de asemenea, practica bună de igienă și de producție.Igiena alimentară și siguranța produselor alimentare sunt realizate prin utilizarea unor programe preliminare, precum și a planurilor bazate pe HACCP.

Este foarte important să se înceapă introducerea bunelor practici de igienă și de fabricație, fără de care aplicarea planurilor bazate pe HACCP, este imposibilă.

Legătura dintre bunele practice de igienă, practica de fabricație și planurile HACCP– acesta este una dintre principalele motive pentru care se aplică HACCP în practică, este foarte dificil și adesea imposibil. În cazul în care condițiile preliminare pentru producția de produse alimententare în cadrul întreprinderii se dovedesc a fi nesatisfăcătoare (adică lipsește igiena și bune practici de producție), atunci bunele practici de producție obişnuite pot fi brusc un punct de control critic, întregul sistem HACCP va deveni foarte complex.

Sistemele prea complexe nu sunt eficiente și, prin urmare, inutile.