- Drenaj. În încăperi trebuie să existe un sistem eficient de drenaj, care trebuie păstrat curat și în stare de funcționare. Sistemul trebuie să fie construit astfel încât, la sarcina maximă, să nu se întâmple inundarea podelei încăperilorde producție. Grilele de scurgere trebuie curățate, spălate în mod regulat.
- Ventilație. În încăperi trebuie să existe o ventilație naturală sau mecanică suficientă, care să reducă temperatura și concentrația de umiditate în aer, împiedicând astfel apariția condensului și creșterea bacteriilor și a mucegaiului. Aerul nu trebuie să treacă din zona murdară în cea curată. Prin sistemul de ventilație în spațiile de producție nu ar trebui să se producă praf, vapori, mirosuri și aer murdar. Pentru curățarea regulată a sistemului de ventilație, acesta trebuie să fie ușor accesibil.
- Alimentare cu apă. Numai apa care îndeplinește cerințele de apă potabilă este permisă la fabricarea produselor alimentare. Pentru a face acest lucru, întreprinderea trebuie să aibă suficiente rezerve de apă potabilă. Este necesar să se verifice în mod regulat conformitatea calității apei cu cerințele de apă potabilă. La întreprindere trebuie să fie elaborat un plan de control al calității apei. Furtunurile de apă utilizate în spațiile de producție trebuie așezate astfel încât să se excludă contaminarea vârfului furtunului. Furtunurile nu trebuie să fie stocate pe podea, ci în locuri special prevăzute pentru acest lucru.
- Iluminația. Toate încăperile ar trebui să aibă suficientă iluminare. Iluminarea poate fi atât naturală, cât și artificială. Corpurile de iluminat trebuie să fie ușor de curățat și, dacă este posibil, să aibă capace protectoare pentru a preveni contaminarea produselor prin fragmente de lampă defectă.